Jag blir äcklad av kristna som hejar på Israel i kriget mot Hamas

Christian Mölk Blogg, Personligt Leave a Comment

carrying-the-crossJag blir äcklad av kristna som hejar på Israel i kriget mot Hamas. Vi borde vara fredens, försoningens och förlåtelsens röst.

Missförstå mig rätt, jag är ingen ersättningsteolog. Även om vi Jesus-troende (både judar och övriga) är Guds folk, så är jag övertygad om att Gud fortfarande älskar Israel och håller sin hand över sitt folk. Men det betyder inte att vi kristna ska supporta ett krig. Under inga omständigheter. Krig är det värsta som kan hända och var det något som Jesus lärde oss så var det att “vända andra kinden till” och “älska era ovänner”.

På Jesu tid var det judiska folket ännu mer utsatta än de är idag och det var många som hade stora förhoppningar på Jesus att han skulle bli en ny kung David som gjorde uppror mot den romerska ockupationen och upprättade Israel som nation igen. Jesus tackade gång på gång nej till detta erbjudande och valde en annan väg; korset väg. Vi kristna är kallade att gå i Jesu fotspår!

   “38Ni har hört att det är sagt: Öga för öga och tand för tand. 39Jag säger er: Stå inte emot den som är ond, utan om någon slår dig på den högra kinden, så vänd också den andra åt honom. 40Om någon vill ställa dig inför rätta och ta din livklädnad, så låt honom få din mantel också. 41Om någon tvingar dig att gå med en mil, gå två mil med honom. 42Ge åt den som ber dig, och vänd dig inte bort från den som vill låna av dig. 43Ni har hört att det är sagt: Du skall älska din nästa och hata din ovän. 44Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er. 45Då är ni er himmelske Faders barn. Han låter sin sol gå upp över onda och goda och låter det regna över rättfärdiga och orättfärdiga. 46Ty om ni älskar dem som älskar er, vilken lön får ni för det? Gör inte publikaner det också? 47Och om ni hälsar endast på era bröder, vad gör ni för märkvärdigt med det? Gör inte hedningar det också? 48Var alltså fullkomliga, såsom er Fader i himlen är fullkomlig.(Matt 5:38–48)

Share this Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.