Pastor Christian Mölk | SVT Debatt om yoga i skolan

Debatten om huruvida yoga borde tillåtas på våra skolor eller inte fortsätter, nu senast i SVT Debatt. Tidigare har ju min blogg uppmärksammats på den nya sajten Skolyoga.

Siwert Öholm menade med bestämdhet att yoga är både religiöst och andligt och om den version av yoga som lärs ut på skolorna nu mot all förmodan inte skulle vara det så föreslog Öholm att man då borde byta namn på det. Det verkar som att Siewert har hämtat detta förslag från min blogg när han kanske läst mitt tidigare blogginlägg i ämnet “Är svensk yoga religiöst?” =)

Men hursomhelst, debatten i SVT Debatt var faktiskt väldigt intressant. Är yoga religiöst? En yogalärare menade att yoga inte är religiöst, men att det är andligt och spirituellt. Linda Bergling lyfte fram att yoga har andliga rötter och att detta borde varudeklareras.

Personligen respekterar jag att folk vill hålla på med yoga, men själv vill jag inte delta i andra religioners andlighet, och därför är jag väldigt skeptisk till att det ska ingå i en skolas eller ett sjukhus verksamhet. På sjukhus kan man tydligen få yoga på recept vilket jag tycker är en aning märkligt. Öholm menade att man då lika gärna borde kunna få förbön på recept. Själv tycker jag att andliga och religiösa metoder borde erbjudas separat från skolan och vården. På sjukhus finns det ju t.ex. ofta olika bönerum dit man kan gå om man känner det behovet.

Titta gärna på debatten och kommentera nedan om du har någon åsikt. Yogadebatten börjar från 32:10.

SVT Debatt – Yoga i skolan
Aftonbladet – Siewert Öholm till attack mot ”yogabluffen”

Tagged with →  
Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.