Pastor Christian Mölk | Kristen bloggstrid

Bedrövad, men inte förvånad. Ungefär så tänker jag om den kristna bloggstrid som cirkulerat kring Tommy Dahlmans blogg på tidningen Världen Idag. Dahlman kritiserades av kommentatorer och vad jag förstår gick det fullständigt överstyr vilket nu lett till att Dahlman bestämt sig för att väcka åtal för “ärekränkning“. De som Dahlman är mest kritiska mot är de som han uppfattar som “fundamentalistiska väktare”.

Det är verkligen sorgligt när vi kristna bråkar med varandra offentligt på detta sätt. Jag klandrar inte Dahlman, skulden ligger hos de som inte har vett att behärska sig när de kommenterar, de som gömmer sig bakom sina datorer och tror att de kan säga vad som helst utan att någon reagerar. Förhoppningsvis kan någonting gott komma ur detta om det ofta hetska tonläget kan sänkas en aning, men det är ändå sorgligt att det ska behöva gå så här långt.

I en iver att “avslöja villolärare” går många kristna för långt när de baktalar och smutskastar andra kristna utan att veta hela sanningen. Vi kristna borde vara föredömen i att bemöta varandra med respekt, inte bara irl utan även på bloggar.

Jesu gyllene regel borde gälla även bland kristna bloggare: “Allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem.” (Matt 7:12).

Läs mer:
Dagen – Predikant väcker åtal mot kristna bloggare
Världen Idag – Tommy Dahlman väcker åtal mot kristna bloggare
Världen Idag – Dahlman idag
Aletheia – @Tommy Dahlman

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.