Pastor Christian Mölk | Mindfulness hos barnmorskan

Vi ska få barn i september och i och med detta så går vi till en föräldragrupp hos barnmorskan. Jag måste säga att jag tycker det är en aning märkligt att barnmorskan numera lär ut mindfulness. För er som undrar så är mindfulness, även kallat “medveten närvaro” en buddhistisk meditationsmetod. För mig som kristen är det självklart att inte delta i mindfulness, även om jag givetvis förstår att det som barnmorskan lär ut är någon form av svensk “light-variant” av mindfulness. Jag är även medveten om att en del kristna, exempelvis Stiftelsen Berget, numera har mindfulness-retreater. Jag tycker ändå inte att man ska lära ut mindfulness på föräldragruppen, och det kändes väldigt dumt att behöva gå från föräldragruppen i förtid när det var dags för mindfulness. Jag tycker inte att den svenska vården ska lära ut religiösa meditationsmetoder.

Har du någon erfarenhet av mindfulness eller något liknande?

 

Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.