Pastor Christian Mölk | Sitt inte bland bespottare

Har varit inblandad i en mindre trevlig ordväxling på Haggajs blogg Mamres som nu har föranlett att han har skrivit om mig på sin blogg: “Gandhi och nyjudaister“, ett inlägg där han tyvärr har missuppfattat vad jag menade.

Jag har sedan en tid tillbaka inte velat diskutera teologi på hans blogg eftersom jag anser att det så snabbt blir pajkastning mellan olika debattörer. Jag har inget emot att diskutera teologi men jag vill inte delta i hans forum. Jag har därför försökt berätta för kommentatorerna på Mamres att jag gärna diskuterar, men inte på Mamres. Då blev jag kallad “feg och uslig” vilket med all önskvärd tydlighet visade att jag hade rätt. För den som vill är jag öppen för att diskutera på den här bloggen istället.

I Psalm 1 står det att vi inte ska sitta bland bespottare, något som jag uppmanar till. Delta inte i forum där man hånar andra människor utan visa varandra respekt och försök håll en god ton i debatten. Att vara en Jesu lärjunge visar sig inte bara i vad man säger utan hur man säger det. Tänk på det.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.