Pastor Christian Mölk | Amerikanska muslimer provoceras av evangelister

På den arabiska festivalen i Dearborn, Michigan i USA så gick en grupp kristna in med evangeliserande skyltar i syfte att sprida budskapet om Jesus. Trots att evangelisterna varken predikar, vittnar eller säger något om Jesus så blir övriga festivalbesökare så provocerade av skyltarna att de börjar kasta flaskor, urin, ägg och skrika “Allahu akbar”. Till slut stoppar poliserna dessa evangelister och för bort dem och en mycket intressant konversation uppstår mellan evangelistledaren och polisen (12:29). Se videon här:

När jag ser detta förs mina tankar till de upplopp Paulus var med om i Efesus i Apg 19:21ff. Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker det var bra eller dåligt av evangelisterna att sprida budskapet om Jesus på detta sätt. Paulus skriver ju till Timoteus att man ska predika ordet “i tid och otid” (2 Tim 4:2) och Paulus var ju knappast rädd för att riskera varken sitt liv eller sitt rykte. Men samtidigt finns det väl mindre provocerande sätt att evangelisera på en arabisk festival?

Tycker du att det här var ett bra sätt att evangelisera på just den här festivalen?

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.