Pastor Christian Mölk | Jesusmanifestationen och debatt

Idag är det dags för Jesusmanifestationen i Stockholm. Jag gillar att kristna samlas för att hylla Jesus och så länge som detta är Jesusmanifestionen så gillar jag! Hoppas också att Jesusmanifestionens arrangörer håller sig så neutrala som möjligt och låter bli att använda manifestionen för att lyfta politiska eller religiösa frågor. Jag tycker att Jesusmanifestationen ska arrangeras neutralt men att privatpersoner ska uppmuntras att passa på att sprida och debattera sina personliga åsikter. Här kommer några exempel på detta:

Jacob Rudolfsson har skrivitDags att bryta religionstabut?” i SvD om att även om man i det sekulära Sverige försöker få folk att sluta prata om Jesus så dyker han ändå ständigt upp i debatten. Rudolfsson klagar även på att Lena Mellin kallar Carolas tungotal för “inte friskt” i ett klipp på Aftonbladet (se från 24:45). Dock verkar det inte som att Rudolfsson har sett det aktuella klippet eftersom Carola inte alls talade i tungor, utan verkar försöka skrika och spy ut sin självmedömkan, något som även jag som tungotalande pingstvän kan tycka är konstigt…

En annan intressant debattartikel skriver pingstvännen Andreas Jonsson: “Frikyrkan måste våga prata om HBT-frågor” i Aftonbladet. Jonsson är själv bisexuell men gift med en kvinna och vill lyfta fram hur svårt det kan vara för kristna som inte är heterosexuella och känner sig tvungna att dölja sin läggning för att kunna bli accepterade. Om de väl pratar om saken så möts de bara av Bibelord om synd. Personligen håller jag med, detta är en jättesvår fråga för kristna eftersom det är svårt att samtidigt hålla en massa olika bollar i luften; Jesus utmanar oss att älska både våra fiender och våra medmänniskor, samtidigt som Paulus beskriver homosexualitet som en synd. På grund av svårigheterna att få ihop detta väljer somliga att bara lyssna på Jesus eller bara på Paulus utan att försöka diskutera frågan. Jag tror med andra ord att Jonsson har rätt, vi behöver prata om dessa frågor mer i våra kyrkor och våga bli utmanade av både Jesus och Paulus och se hur det kanske hänger ihop på något sätt.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.