Bloggande

Christian Mölk Blogg, Personligt Leave a Comment

Har skrivit en gästblogg på Aletheia: Paulus Shema och syftet med Lagen. Skriver om de spännande ämnena Treenigheten och Lagen. Den uppmärksamme har dock noterat att jag inte skriver så mycket teologiska inlägg här längre. Detta beror på att jag helt enkelt har tröttnat på att debattera, det tar för mycket tid och ger inget synligt resultat. Dessutom tenderar bloggkommentatorer att mest kommentera när de är kritiska och vill berätta för mig hur dålig jag är, även detta är lätt att tröttna på till slut. Det är väldigt sällan som de som uppskattar det jag skriver hör av sig och skriver något positivt, även om det händer då och då.

Därför övergår jag mer och mer till att skriva det som jag egentligen tycker bäst om; mina Bibelkommentarer. Alldeles strax är jag klar med hela Markusevangeliet. Precis som när jag predikar så gillar jag att gå igenom Bibeln steg för steg och helt enkelt berätta och förklara vad som står skrivet. På så sätt så missar man inget och lyfter (förhoppningsvis) bara fram det som står i Bibeln. Om man bara predikar eller skriver utifrån hjärtats ingivelse så finns det en överhängande risk att man bara lyfter fram det som man själv brottas med eller tänker på och på så sätt missar viktiga delar i Bibeln.

Share this Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.