Pastor Christian Mölk | Bloggande

Har skrivit en gästblogg på Aletheia: Paulus Shema och syftet med Lagen. Skriver om de spännande ämnena Treenigheten och Lagen. Den uppmärksamme har dock noterat att jag inte skriver så mycket teologiska inlägg här längre. Detta beror på att jag helt enkelt har tröttnat på att debattera, det tar för mycket tid och ger inget synligt resultat. Dessutom tenderar bloggkommentatorer att mest kommentera när de är kritiska och vill berätta för mig hur dålig jag är, även detta är lätt att tröttna på till slut. Det är väldigt sällan som de som uppskattar det jag skriver hör av sig och skriver något positivt, även om det händer då och då.

Därför övergår jag mer och mer till att skriva det som jag egentligen tycker bäst om; mina Bibelkommentarer. Alldeles strax är jag klar med hela Markusevangeliet. Precis som när jag predikar så gillar jag att gå igenom Bibeln steg för steg och helt enkelt berätta och förklara vad som står skrivet. På så sätt så missar man inget och lyfter (förhoppningsvis) bara fram det som står i Bibeln. Om man bara predikar eller skriver utifrån hjärtats ingivelse så finns det en överhängande risk att man bara lyfter fram det som man själv brottas med eller tänker på och på så sätt missar viktiga delar i Bibeln.

Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.