Afghansk konferens i Timrå Pingst

Christian MölkBlogg, Pingst Leave a Comment

AfghanistanI helgen har vi haft en afghansk kristen konferens i Timrå Pingst. Det har varit fantastiska dagar med undervisning från en afghansk pastor från USA och en afghansk pastor från Grekland.

Cirka nykristna 40 afghaner från framförallt olika städer i Norrland möttes i vår kyrka i tre dagar och lyssnade på undervisning, umgicks och åt mat tillsammans. Som grädde på moset så fick vi även döpa 4 afghaner på gudstjänsten i söndags :)

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Gud vänder den här flyktingkrisen till någonting positivt genom att leda människor från stängda länder till frälsning och dop. Det är i princip omöjligt att missionera i Afghanistan, men väldigt lätt bland afghaner här i Sverige.

Enligt vad jag förstår finns det numera kristna afghaner i snart sagt varje stad/håla i Sverige. Ofta känner de sig ganska ensamma och har ingen som kan undervisa dem på deras eget språk. Därför åker jag och min afghanske medarbetare runt och besöker afghaner lite här och var i Norrland. Den här konferensen arrangerade vi för att dessa nyfrälsta ska få mötas och få undervisning på sitt eget språk. Vi kommer definitivt göra om detta nästa år igen.

Några kommentarer från utvärderingen:

”I came with my family. I remember, I met Christians in Sweden. They told me about Jesus and I ask him for a Farsi Bible. When I read it, the Word of God worked in my heart. I was so hopeless before this conference, but now I feel strong and hopefull.”

”I saw a big difference from last year till now. I remember we where just few people but we grow up in faith and number. We see unity, happiness and love this day. I believe we start a new period of life after this conference. I hope next year we would have greater number.”

”It was wounderful to be among Farsi speaker believers. I encouraged alot and I hope it will continue.”

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.