Pastor Christian Mölk | Förföljelse av kristna i Sverige

MartyrernaDå och då hör jag svenska kristna som lite bekymrat anser att vi kristna har det så bra i Sverige att det tyvärr leder till att vi blir apatiska. Trots att vi har alla möjligheter i världen att fritt evangelisera och fira gudstjänst, så vittnar vi sällan om vår tro och orkar inte gå till kyrkan.

Många gånger har jag hört svenska kristna säga att lite förföljelse kanske till och med vore bra för oss? Man brukar ju säga att ”martyrernas blod är kyrkans utsäde”, så kanske skulle vi då få tummen ur och börja ta vår tro mer på allvar? Hur det är med den saken vet jag inte, jag har svårt att tro att något så hemskt som förföljelse skulle kunna vara någonting bra, men hursomhelst så har det börjat nu.

Häromdagen så blev nämligen två av vår församlings nydöpta invandrare attackerade av muslimer som försökte slita med dem till moskén. På något sätt har de fått reda på att dessa två fd. muslimer nu har döpts i Timrå Pingst, blivit kristna och därför med våld handgripligen dragit med en av dem till moskén. Han lyckades slita sig loss halvvägs och fly, men båda svävar idag i ovisshet om framtiden. Vilka var muslimerna? Tillhör de Daesh / Islamiska Staten? Kommer de att fortsätta förfölja? Vi vet inte, men de använde våld för att försöka få sin vilja igenom. Mycket obehagligt!

Vi i Timrå Pingst har lett många muslimer till frälsning och dop, och jag har bävat inför den oundvikliga dagen då förföljelsen börjat. Jag har vetat om att detta någon gång kommer att drabba oss, men jag blir ändå illa berörd. Utan tvekan förekommer detta även i andra församlingar i Sverige och kanske har du erfarenhet av detta? Hjälp oss då med tips och råd om hur man kan hantera en sådan här situation.

Dessa två är lika mycket en del av församlingen som vi svenskar. Vi behöver lära oss att gå igenom detta tillsammans som församling och inte se på de nyomvända muslimerna som andra klassens kristna. När en församlingsmedlem attackeras så lider vi alla. Om dessa två förföljs för sin tro så förföljs vi alla. Således har förföljelsen av de kristna i Sverige nu börjat.

Hur ska man som kristen och f.d. muslim hantera förföljelse? Hur ska man som svensk pingstförsamling hantera förföljelse? Det är inga lätta frågor, så jag vädjar till dig att du står med oss i denna svåra stund.

Be för dessa två som förföljs! Be för oss som församling! Hjälp oss med råd och profetiska hälsningar!

“Om det blir så, är vår Gud, som vi dyrkar, mäktig att befria oss ur den brinnande ugnen och att befria oss ur din hand, o konung. Men om inte, så skall du veta, o konung, att vi ändå inte dyrkar dina gudar och att vi inte vill tillbe den staty av guld som du har låtit ställa upp.”” (Dan 3:17–18)

 • Det är naturligtvis mycket trist och mycket beklagligt att läsa om den här typen av rapporter, men kanske är det så det vi nu ser hända och och utspela sig mitt framför våra ögon är bara en ringa begynnelse mot vad som komma skall? Men samtidigt behöver vi påminna oss om att, inte minst när sånt här händer att den kamp vi har att utkämpa är inte i i första hand emot kött och blod utan mot andefurstar och väldigheter, mot ondskans makter i himlarna. Ef 6. Så hur mycket mer behöver vi då inte förstå betydelsen av att vi ber? Självklart står jag med i mina böner för er och samtliga drabbade. I världen får ni lida, men var vid gott mod, Jag har övervunnit världen. Joh 16:33

 • Tack för att du ber Tony!

 • Pingback: Hur kunde det hända här? – Islam i Sverige | tonymalmqvistblog()

 • Förföljelse av kristna i Sverige är inget nytt. Redan för ett halvt sekel och ett decennium sedan blev man även som barn trakasserad och misshandlad om föräldrarna tillhörde en pingstkyrka.

  Då var man en ”kristen åsna” och fick räkna med mobbing och även fysisk misshandel av ”skolkamrater”.

  Lite längre tillbaka blev Kristustrogna förföljda av maktens statskyrka.

  Mycket ledsamt med den ”nya” utvecklingen, men oväntad är den sannerligen inte.

  /Kjell

 • Jepp, du har helt rätt! Förföljelse inte någonting nytt. Förföljde de Jesus kommer de även att förfölja Jesus lärjungar.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.