Pastor Christian Mölk | Bibelpredikant

BibelpredikantKära dagbok, dags att vädra några tankar igen..

Ni som känner mig eller spanar in den här bloggen då och då vet att jag är väldigt förtjust i både Jesus och Bibeln. En relativt stor del av min tid som pastor går åt att studera Bibeln och försöka förkunna så Bibeltroget som möjligt. Mycket av det jag skriver i jobbet läggs även ut här på hemsidan så att fler än Timrå Pingst kan få ta del av Bibelundervisning på nätet.

Men när jag började jobba aktivt med att skriva Bibelkommentarer och predika Bibelpredikningar så trodde jag naivt nog att hängivna kristna som tar sin tro på allvar skulle uppskatta att jag inte predikar budskap som kittlar folks öron i syfte att få en stor publik utan istället försöka vara en sund Bibelpredikant. 

Men ju mer jag läser på kristna bloggar eller pratar med människor, så märker jag att alldeles för många hängivna kristna är mycket mer intresserade av att prata illa om de som har fel lära eller är liberala eller har någon annan felaktig uppfattning om något. Hur kommer det sig att vi som tar vår tro på så stort allvar samtidigt är mer intresserade av att prata skit om predikanter med fel lära än att uppmuntra pastorer med en sund lära?

Du som läser detta, känner du igen dig i att vi kristna ibland är mer upptagna med att varna för allt negativt än att uppmuntra det som är positivt? Om så är fallet, vad gör vi för att ändra på det?

 • Jessica

  Vi människor har en tendens att kategorisera och differentiera för att förstå omvärlden och oss själva. Dessutom verkar vi alltid favorisera den egna gruppen och samtidigt diskriminera och hacka på andra grupper än vår egna. Det är nog viktigt att lyfta upp och belysa när det händer (precis som du gör nu) för att det inte ska fortgå undermedvetet. Lyfta fram Jesus budskap och samtidigt uppmärksamma mänskliga drifter som styr oss mer än vi anar.

 • Ted Nilsson

  Jag tror att vi har alldeles för många kristna i Sverige som inte ifrågasätter det som predikas vilket gör att det finns behov av de som visar på vad bibeln säger.
  Däremot ska man inte prata skit om andra, men behovet av profeter har väl aldrig varit så stort i Sverige idag och vi har inte ett överflöd av dessa.
  Gud sänder profeter för att tala hans ord, inte alltid bara positivt tänkande i dessa ord.
  Intressant att veta vad du menar med att det är för negativt att varna för villoläror?

 • Jag menar inte att det är negativt att varna för villoläror. Det jag menar är att jag ibland upplever att vi är mer intresserade av att varna för allt negativt än att uppmuntra det som är positivt.

 • Ted Nilsson

  Det kan du ha rätt i, kan ju ibland bero på att det händer rätt så mycket negativt på många platser att det positiva kommer i skymundan.
  Finns det öppna ärliga ledare som inte blundar för sanningen så är det enklare att tala positivt än om man inte vet om det positiva tänkandet är för att tysta kritik.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.