Mittsverigekonferensen

Christian MölkBlogg, Pingst Leave a Comment

10715922_924190544274964_1795084991_nNu i helgen har vi haft några fina dagar i Härnösand! Vi var några föreståndare i regionen (Timrå, Sundsvall, Härnösand, Stigsjö, Ljungandalen) som har känt ett behov av en regionskonferens. Vi bjöd in Pingst FFS föreståndare Pelle Hörnmark, Samuel Wallsten och Skellefteås ungdomspastor Gustav Jacobsson. Jag tror det var väldigt gott att vi pingstförsamlingar träffades och arrangerade en konferens tillsammans. Vi behöver mötas och uppmuntra varandra, lära känna varandra och inse att vi inte är ensamma på varsitt håll.

Pelle förkunnade på sitt speciella sätt, utan manus med enbart en Bibel i hand :) Utmaningen var tydlig: 1) Alla kan bli Jesu lärjungar! 2) Han som är i er är större än den som är i världen (1 Joh 4:4)! Vi pingstvänner i Västernorrland tackar för besöket och tar till oss av budskapet!

962916_924213827605969_125191495_nSjälv höll jag ett Bibelstudium i två delar där jag gick igenom Haggai och jämförde med vår tid idag. Haggai var ju profet i en tid som påminner väldigt mycket om vår egen tid och då kan det vara värt att fundera på vad Gud sa till Guds folk då eftersom det kan ha relevans om man vill veta vad Gud säger till oss idag. Guds folk på Haggais tid hade fått i uppdrag att bygga upp det andra templet men bygget hade stannat upp, folket såg med sorg på läget när de jämförde med det första templet vilket ledde till att de istället valde att satsa på sina egna hus istället för Guds hus. Guds budskap till folket då var att prioritera Gud först så kommer de bli välsignade med allt det andra också. Bekymra er inte om det första templets magnifika pampighet utan lyd Gud och bygg upp Guds tempel igen. Jag tror att Gud har samma budskap till oss idag; gråt inte över dagens Pingströrelse och tyck att allt var bättre förr när det var väckelse, utan lyssna på Guds ord och börja bygga upp Guds hus, församlingen, så kommer ni få se en större väckelse än den förra. Det finns ingenting som hindrar oss eftersom Gud är med oss och hans makt är större än något motstånd vi kan möta.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.