Bjärka-Säbys Bibelskola försvinner

Christian MölkBlogg, Pingst Leave a Comment

För drygt 10 år sedan gick jag på Bjärka-Säbys Bibelskola, en helt livsavgörande tid i mitt liv. Jag blev ju aktiv lärjunge först när jag var 18 år och flyttade ganska snabbt till Stockholm där jag jobbade som väktare på Stockholms gator. Kontrasten var total när jag bytte den hårda miljön mot snälla bibelskolevänner bredvid ett slott ute i skogen..

Den vackra skogsmiljön och den mot himlen öppna atmosfären gjorde att jag, och många andra i klassen, bad otroligt mycket. Att få komma bort från det hektiska storstadslivet och istället få växa i sin tro i lugn och ro lade en grund i mitt liv som präglat mig enormt ända sedan dess.

Det gör mig lite ledsen att jag nu läser att Bibelskolan ”försvinner”. Den läggs alltså inte ner utan byter namn till ”Nikodemusinstitutet” och förläggs inne i Pingstkyrkan i Linköping. Detta för att de ”vill göra bibelskolan mer tillgänglig för olika målgrupper, man ska kunna gå som ett komplement till övriga studier”.

Personligen tycker jag detta är en förlust för Sveriges kristna ungdomar. Men samtidigt förstår jag att det har varit tufft för Bjärka-Säby de senaste åren. Bjärka-Säby är ju uppdelat i två delar, åtminstone på min tid. Dels Bibelskolan, som är en helt vanlig pingstbibelskola för ungdomar, men också en kommunitet lett av Peter Halldorf. Kommuniteten och Peter Halldorfs verksamhet har ju fått otroligt mycket kritik de senaste åren och det har vad jag förstår påverkat antalet sökare till Bibelskolan negativt, trots att dessa egentligen inte hör ihop. På min tid fick inte ens kommunitetens ”bröder” umgås med oss på Bibelskolan, de skulle hålla sig för sig själva och koncentrera sig på sin andliga utveckling.

Nåja, vi får be att Gud välsignar Nikodemusinstitutet och att många ungdomar får möta Gud där och bli uppfyllda av den helige Ande och längta efter mer av Guds närvaro.

Läs mer:
Nikodemusinstitutet
Pingst.se
Dagen

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.