Pastor Christian Mölk | Insändare i Dagen

Nu har min insändare kommit in i Dagen, ungefär en vecka försent, men ändå… :)

Rubriken som Dagen har satt är en aning missvisande eftersom min poäng med läroämbete är att det ju inte behövs eftersom vi tillsammans är detta läroämbete när vi kommer samman (facepalm!). Hursomhelst, du som vill läsa den finner den här: ”Är det dags för ett läroämbete i pingst?

Efter att jag hade skickat in insändaren till Dagen så mailade jag också Pelle Hörnmark och önskade att vi pingstförsamlingar borde samtala om detta tillsammans och fick som svar att vi kommer att göra det nationellt på konferensen Pingst Pastor i januari och sen även regionalt i februari/mars. Så det verkar som att jag fick som jag ville i min insändare :)

  • Robert Granat

    Det offentliga teologiska forum som du efterlyser har funnits tidigare inom Pingst, nämligen predikantveckan, Nyhemsveckan och evangelistveckan. Gammalt tillbaka drogs där riktlinjer upp och teologiska ståndpunkter debatterades. Jag har fått intrycket att samfundsbildningen och centraliseringen gjort att de flesta sådana forum antingen blivit oerhört toppstyrda eller avskaffats. Tyvärr.

  • Väldigt bra insändare. Håller även med Robert Granat i hans kommentar.

  • @Robert Granat: Jepp, dessa teologiska forum fanns förr, men togs bort av okänd anledning (kanske blev det för mycket konstigt?) Jag skulle gärna se att detta kom tillbaka på ett eller annat sätt. Annars finns det risk att vi som pingstförsamlingar glider ifrån varandra eller att det blir toppstyrt. Inget av de två alternativen är ju önskvärt.

    Men som tur är så har ju Pelle sammankallat oss pingstpastorer till både nationella samtal och regionala. Ser väldigt mycket fram emot det!

  • @Ing-Marie Silwer: Tack! :)

  • @Anton: Mycket bra skrivet! Dessa kongregationalistiska ”Bibelsamtal” har jag försökt jobba med en hel del här i Timrå. Dock är det svårt att få alla att delta. För 100 år sedan bestod ju baptistförsamlingen ofta av de som lämnat Svenska kyrkan och som var väldigt motiverade och överlåtna. Idag är det fler som har växt upp i kyrkan och därmed tar både tron och teologin för givet.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.