Pastor Christian Mölk | Titus 1:5-16 – Församlingsledaren (MP3)
 • Mattias

  Hej!
  Har lyssnat på denna predikan och kan hålla med om allt du säger.
  Frågan blir dock varför du bara väljer ett brev i nt i detta ämne.
  Ska du ha en ”församlingsledarpredikan” från varje enskilt brev Paulus skriver eller samla ihop allt han säger om detta och göra en predikan av det så att det blir komplett ?

 • @Mattias: Hej! Kul med uppskattande kommentar! :)

  Jag håller just nu på att studera och predika utifrån brevet till Titus och detta är del 2 av 4. Nix, jag kommer inte, åtminstone nu, göra en tema-predikan om ”församlingsledaren” utifrån alla Paulus brev utan istället gå igenom Titus brev vers för vers. Just dessa versar i Titus handlar ju om ”församlingsledaren”.

  Resten av Titus hittar du här: http://www.christianmolk.se/bibeln/bibelkommentarer/titus/

 • Mattias

  Tycker du att du ger din församling en tillräckligt täckande bild av en församlingsledare då?

 • Mitt syfte med just den predikan var inte att ge en heltäckande bild av en församlingsledare. Mitt syfte med dessa 4 predikningar är att gå igenom Titus vers för vers och se vad vi kan lära från just detta brev.

 • Mattias

  Komplettering kan ju komma senare

 • @Mattias: Det du efterfrågar är ”temapredikningar” om jag förstått dig rätt. Jag är mer inne på ”textpredikningar”, där jag går igenom Bibeltexter vers för vers och försöker förklara vad som står. I det långa loppet tror jag det är bättre med textpredikningar. Då utgår predikan snarare från Guds ord än från min hjärna. Jag behöver inte komma på ett tema eller hitta kompletterande texter utan jag låter texten tala för sig själv.

  Jag kan för övrigt tipsa om att jag har predikat utifrån Samuelsboken en hel del och där hittade jag faktiskt en hel del lärdomar om andligt ledarskap som en församlingsledare behöver känna till. Du hittar fler sådana predikningar här: http://www.christianmolk.se/tag/ledarskap/

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.