Pastor Christian Mölk | Välskött pingstkonferens

Nu har strax två dagar av tre gått av konferensen Pingst Pastor. Det mest givande för mig har varit att få träffa äldre pastorer som jag kan passa på att ställa frågor till. Jag är så pass ny som föreståndare och pastor att jag behöver all erfarenhet och  kunskap jag kan få. Det blir ju tyvärr många korta och ytliga hälsningar när man stöter på varandra på någon rast, men jag försöker passa på att ställa nyfikna och viktiga frågor om saker jag undrar. Det är väldigt viktigt att de äldre pingstpastorerna inser att de behöver föra vidare sin kunskap och vishet. Vi yngre å andra sidan, behöver våga föra vidare våra tankar om hur Guds rike sprids och gestaltas i den nya tid vi lever i.

Det är väldigt tydligt att pingströrelsen nu genomgår någon form av nystart med denna konferens, Pastorsakademin, nerläggningen av Predikantveckan och det tydliga fokuset på församlingsplantering. Jag som inte har någon större historisk bakgrund inom Pingst har ju svårt att uttala mig om detta är bra eller dåligt utan konstaterar bara att så är fallet. Personligen ser jag fram emot en ny Pingströrelse som tar nya tag efter att ha backa numerärt ett antal år.

En kul grej var att jag träffade två bloggare som jag tidigare bara haft kontakt med via internet; Jimmy Heawensson och Mikael Karlendal. Pingströrelsen behöver fler bloggare som vågar ta tag i debatter, skriver teologi och som sprider evangeliet på internet.

Rent allmänt så tycker jag att konferensen har varit väldigt välskött, något som är både positivt och negativt. Missförstå mig rätt, men vi pingstvänner är inte vattenkammade, stillsamma och ordnade. Konferensen är effektiv och välskött men det profetiska och övernaturliga lyser tyvärr med sin frånvaro. En annan sak jag tänkt på är att det är väldigt få kvinnliga talare. Något att tänka på till nästa år kanske?

Läs mer:
Dagen – 500 pingstpastorer på ny konferens
Dagen – Pingst tackade Helgelseförbundet

Tagged with →  
 • Pingback: Dag 1 - Pingst Pastor Konferens 2013 | Heawenson.com()

 • Andreas

  Blev nyfiken, vilken typ av frågor är du ställer till de äldre pastorerna?

 • @Andreas: Jag har t.ex. ställt frågor om hur man som pastor håller bönelivet igång eller hur man bör bete sig när någon i församlingen exempelvis hamnar på sjukhus eller liknande. Jag har också ställt frågor till norrländska pastorer om hur man når norrlänningar med evangeliet (Norrland är väldigt olikt Småland…).

  Alla är vi ju lite olika och bra på olika saker så det är väldigt bra att få svar från pastorer med olika erfarenheter.

  Vad skulle du ställt för fråga om du var i min situation? :)

 • Andreas

  Dina frågor var väl väldigt vettiga. Jag jobbade under ca ett år som vakanspastor och kände mig verkligen bortkommen ibland. Det var visserligen bara en halvtidstjänst men på den halvtiden skulle jag predika varannan vecka och ta hand om ungdomsamlingar varje vecka. Det jag önskar att jag hade gjort annorlunda vid det tillfället hade med relationsbyggande att göra. Så jag skulle nog ha frågat om tips på hur man bygger relationer mes sin församling på ett naturligt sätt.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.