Pastor Christian Mölk | Rachel Evans lever 1 år av ”biblisk kvinnlighet”

Rachel Evans, en kristen kvinna från Tennessee, USA, bestämde sig för att under 1 års tid leva enligt Bibelns instruktioner till kvinnor. Exempelvis, i 1 Korintierbrevet står det:

”Ty om en kvinna inte har något på huvudet, bör hon också låta klippa av sitt hår. Men är det en skam för en kvinna att låta klippa håret eller raka av det, så bör hon ha något på huvudet.” (1 Kor 11:6).

Rachel täckte sitt huvud och klippte sig inte på ett år och säger så här om detta:

”It looked like small animal had died on it,” describes Evans. ”Corinthians says, ‘It is a woman’s glory if she has long hair.’ I think if the Apostle Paul met me he wouldn’t have said that.”

Rachel gjorde detta för att lyfta fram: ”that there are more ways to be a woman of faith than what some evangelicals have selected from the Bible. I hate that the Bible has been used as ammunition [against women], ”it blows my mind.”

Någon kvinnlig läsare som känner för att prova? :)

Läs mer:
Rachels hemsida
Huffington Post – Rachel Held Evans, Author Of ”A Year of Biblical Womanhood,” Spent A Year Living The Bible Literally

  • Jessica S

    Hehe, kan jag verkligen räknas som kristen undrar jag nu? Mycket intressant! Var går gränsen för vad som är kulturellt betingat=inte aktuellt idag, eller vad som hör till det gamla förbundet och inte nya? Är det bara män som kan vara goda kristna? Hur undviker man maktmissbruk i bibelns namn? Att det inte längre är aktuellt med slöja för kvinnor tycker alla är självklart, men kvinnliga ledare, den debatten finns väl än idag? Var går gränsen? Jag har så många frågor :-)

  • @Jessica S: Mycket intressanta frågor! Ibland så kritiseras ju teologer av frikyrkligt kristna, men det är just för såna här frågor som det faktiskt behövs teologer som försöker fördjupa sig i Guds ord och tolka Guds vilja till oss idag. Hela Bibeln är Guds ord, men ibland riktar sig Gud till vissa specifika grupper och då är det inte helt säkert att Gud kräver samma sak av oss idag. Sen finns det ju också stora skillnader i det gamla och det nya förbundet.

    Personligen tycker jag det är viktigt att man som församling håller ett levande samtal om de här frågorna och gör så gott man kan för att tolka Bibeln på ett sunt och fromt sätt.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.