Pastor Christian Mölk | Nytänkande

Det råder stiltje på den här bloggen. Det beror på att jag kommer att börja jobba som pastor i Timrå nu i sommar, och jag håller på att ställa om mentalt och förbereda mig inför mitt nya ansvarsfulla jobb. Jag har tänkt använda den här sidan en del i mitt jobb och lägga ut predikningar och Bibelstudier som alla kan ta del av.

Men nu när jag ändå håller på att tänka om lite, har du några förslag på vad du vill att jag ska skriva om? Ska jag skriva mer personligt, mer debatt, mer Bibelkommentarer eller mer av något annat?

 • Christian!

  Jag
  vill först gratulera dig till att bli pastor i Timrå. Gud kommer
  säkert att använda dig till välsignelse. Jag har läst en del du
  skriver i din blogg som tyder på ett hängivet hjärta. Jag har ju
  också själv skrivit några tankar. Jag känner lite för Norrland,
  jag är född i Liden, en plats vid Indalsälven och har all min
  forntida släkt lokaliserad i dessa trakter.

  I
  din framtida verksamhet tror jag du ska leda unga och äldre
  tillsammans. Vi behövs alla i den här tiden, och jag tror att
  församlingen som helhet måste bli mer involverade
  arbetet. Detta sagt som ett generellt behov, som jag uppfattar det.

  Du
  kommer säkert att möta motstånd och du vet hur det ska övervinnas.

  Jag
  tror Gud vill vara med dig och än en gång gratulerar jag dig och
  församlingen.

 • Bland det bästa med Guds rike tycker jag är att alla åldrar kommer samman för att prisa Jesus. Tack så mycket Stig för dina tankar!

 • Jessica

  I egenskap av din syster röstar jag för mer personligt i din blogg :-) Det och så korta bibelkommentarer och inspirerande och undervisande texter, där man får lära sig hur man ska vara en bra kristen, vore jätteroligt att läsa!

 • Tack för synpunkter! Jag velar fram och tillbaka om hur mycket personligt jag ska skriva om på den här bloggen. Än så länge fungerar ju hemsidan mest som en resurs för folk som googlar eller är intresserade av Bibelkommentarer och dylikt. Men finns det ett intresse av att jag blir mer personlig så ska jag fundera på saken. 

 • Jessica

  Jag förstår det, en helt personlig blogg skulle kännas fel här. Men lite små personliga, väl valda, glimtar här och var lättar upp bland faktatexter och tunga debattämnen. Som sagt, tål att tänkas på, dissa min ide om det inte känns helt bekvämt :-) Men fortsätt med din undervisning, den är så värdefull!

 • Jepp, ska tänka på saken! Ses imorn :)

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.